Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home/hrest/hrest.info/films/wp-config.php on line 62
Киноблог Лаврентия » Архив блога » Світова пресапро британський фільм«Шлях до Гвантанамо».

 
 
Контратака. Интернет-магазин атрибутики и одежды с символикой борьбы за светлые идеалы

Світова преса
про британський фільм
«Шлях до Гвантанамо».

«Шлях до Гвантанамо » (The Road to Guantanamo), 2006, Велика Британія. Режисери й сценаристи: Майкл Вінтерботтом, Мет Вайткрос. Оператор: Марсель Зюскінд. Актори: Різ Агмед, Фаргад Гарун, Вакар Сіддікі та Афран Усман.
 
Шлях до ГвантанамоСинопсис:
Досвід одинадцятого вересня змусив США вдатися до всіляких непривабних методів для відвернення можливих терористичних атак. Найконтроверзійніший – це табір у затоці Ґвантанамо на Кубі, призначений для ув’язнення й допиту бійців Аль-Каїди й Талібану, пійманих американськими солдатами. Видатний англійський режисер Майкл Вінтерботтом оповідає правдиву історію молодих британських мусульман, що їх біля двох років тримали на Ґуантанамо без жодної причини. Режисер майстерно поєднує матеріал реальних інтерв’ю з ігровими відтвореннями моторошних тортур, що довелося пережити трьом людям.

«Граючи нещасливих молодих британців, непрофесійні актори Різ Агмед, Фаргад Гарун, Вакар Сіддікі та Афран Усман надають своїм персонажам бентежливого реалізму. Оператор Марсель Зюскінд і художник-постановник Марк Діґбі знаходять приголомшливі образи не лише в неймовірних пейзажах і кольорах афганських, пакістанських та іранських локацій, але й у нелюдських відчужених помаранчевих костюмах і чорних капюшонах, що їх змушені вдягати в’язні. Музика Моллі Наймана й Гаррі Ескотта виповнена скорботою аж до фінальних моментів; вона веде й веде глядача своєю трагічною дорогою».
Дебора Янґ, Variety

«Дорога до Ґвантанамо» – це змарнована можливість. Така тема заслуговує на вдумливіший документальний фільм чи докудраму, а не поспіхом накидану суміш з обох».
Лу Луменік, New York Post

«Цей фільм обов’язково треба подивитися, щоб осягнути сумні істини нашого часу».
Рут Штейн, San Francisco Chronicle

«Це прокляття як Ґвантанамського табору, так і впертости Америки, яка тримає там в’язнів без будь-яких звинувачень».
Адріан Генніґан, BBC

«Дошкульна й захоплива режисура, що проливає світло на темні води «війни з терором». Пекуча демонстрація того, як далеко заблукала наша, начебто, демократична й правоборча частина світу, після 11 вересня».
Брайян Ґібсон, Vue Weekly (Канада)

«Потужний фільм. Хай його подивиться кожен американський виборець».
Майкл Мур

www.kinokolo.ua

google.com bobrdobr.ru del.icio.us technorati.com linkstore.ru news2.ru rumarkz.ru memori.ru moemesto.ru

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/hrest/hrest.info/films/wp-content/themes/X3me/comments.php on line 74

* Все видео и аудиоматериалы (трейлеры, клипы, кадры, демоверсии), опубликованные на страницах блога, представлены исключительно в некоммерческих ознакомительных целях. Любое коммерческое использование материалов без разрешения их законных правообладателей - строго запрещено.